Vliegveld Terlet

Op het vliegveld Terlet wordt al vanaf 1930 met zweefvliegtuigen gevlogen. De Eerste Nederlandse Zweefvliegclub was gevestigd op vliegveld Terlet. Nu wordt tegenwoordig het zweefvliegen op ruim 30 locaties in Nederland beoefend. Vliegveld Terlet is hier is ZweefvliegenTerlet.nl ook gevestigd.

Bestel een Ticket

Tegenwoordig wordt het zweefvliegen in Nederland door ongeveer 4000 personen beoefend. Wie wil het niet geruisloos door de lucht zweven als een vogel. Op vliegveld Terlet zijn verschillende bedrijven en verenigingen gevestigd waaronder ZweefvliegenTerlet.nl. Vliegveld Terlet heeft een kampeerterrein wat er speciaal is voor de zweefvliegers. Het is geschikt voor 72 vaste standplaatsen en 20 mobiele kampeerders.

Op het vliegveld van Terlet worden voor de zweefvliegers een aantal verschillende mogelijkheden aangeboden. Je kan op de eerste plaats kennismaken met het zweefvliegen door te kiezen uit de mogelijkheid uit het zweefvliegen, waardoor je met een lier wordt aangetrokken, maar je kan ook zweefvliegen door middel van een sleepstart.

Bestel een Ticket

Kosten voor het zweefvliegen op vliegveld Terlet

De prijzen die men aangeeft zijn allemaal per persoon gerekend. Een proefvlucht die je kunt maken wanneer je door een lier wordt aangetrokken duurt ongeveer 7 tot 20 minuten. Dit tijdsverschil wordt veroorzaakt door de aanwezige thermiek in de lucht. Die met een sleepstart duurt tussen de 15 en 25 minuten. Welke keus je ook maakt, je zal tijdens alle proefvluchten vliegen in het bijzijn van een instructeur. Wanneer je eenmaal hebt gevlogen in een zweefvliegtuig, zal je dat zeker willen herhalen. Op het vliegveld Terlet kun je rechtstreeks boeken, om in het bijzijn van een instructeur een zweefvlucht te gaan maken. Het vliegen op het vliegveld Terlet zal een ervaring zijn die je niet snel vergeten.

Bestel een Ticket