Fly & Glide

Benieuwd naar de verschillen van een Cessna en een zweefvliegtuig? Het unieke arrangement Fly & Glide laat u de verschillen ervaren! Op een dag een vliegles in een Cessna en in een zweefvliegtuig is vanaf nu mogelijk.

Vlucht in Cessna 150 (2-persoons) of Cessna 172 (4-persoons):

U begint de dag op vliegveld Teuge waar u onder het genot van een kopje koffie wordt ontvangen. U krijgt eerst een uitgebreide theorie uitleg over de werking van een vliegtuig, de verkeersregels in de lucht en de veiligheidsmaatregelen aan boord van onze vliegtuigen.

Na de theorie uitleg van ongeveer 10 tot 15 minuten gaat u samen met de piloot naar het vliegtuig toe. Je gaat dan een vlucht van 15 minuten maken. De start- en landing wordt uitgevoerd door onze piloot en daartussen kan diegene naast onze piloot voelen hoe het is om een vliegtuig te besturen.

Optioneel bij Cessna vliegen bij te boeken:

Voor € 50,00 incl. BTW kun je maximaal twee (2) extra personen meenemen tijdens het Cessna vliegen en vlieg je niet op de 2-persoons Cessna 150 maar op de grotere 4-persoons Cessna 172. De twee passagiers kunnen dan achterin zitten. 

Bestel hier uw arrangement

Vlucht in zweefvliegtuig:

Aangekomen bij het zweefvliegtuig krijgt u net als bij de Cessna een korte theorie uitleg. Na deze uitleg gaat u met de instructeur een prachtige vlucht van 15 minuten over de Veluwe maken. De start is spectaculair.... niet met een lier maar achter een Pipercub vliegtuig gaat u naar boven getrokken worden. Nadat u op hoogte bent gevlogen zal de kabel worden ontkoppeld en zie je de Pipercub met een mooie bocht weer naar beneden gaan. Ondertussen ervaar je de rust van het zweefvliegen en ben je met je hoofd in de wolken.

Na een leuke vlucht waar je het echte zweefvliegen kunt ervaren zie je in de verte het vliegveld alweer verschijnen. De landing is minstens zo spectaculair als de start. Na de landing sta je weer met beide benen op de grond maar ben je een super leuke ervaring rijker.

De beleving in een zweefvliegtuig is anders dan in een Cessna maar het uitzicht en de ervaring zijn hetzelfde: adembenemend!

Prijs:

€ 225,00 incl. BTW per persoon

Bestel hier uw arrangement

Inbegrepen bij Fly & Glide:

 • Vlucht 15 minuten in een Cessna op Teuge voor 1 persoon
 • Vlucht 15 minuten in een zweefvliegtuig op Teuge voor 1 persoon
 • Luchtdoopcertificaat Fly & Glide
 • Unieke ervaring

Optioneel bij Fly & Glide:

 • Vluchtverlenging voor het Cessna vliegen (vraag naar de mogelijkheden)
 • Meenemen van 2 extra personen voor het Cessna vliegen (€ 50,00 incl. BTW per vlucht)
 • Eventueel geldende weekendtoeslagen (€20,00 incl. BTW)
 • Uw ticket bezorgd in een leuke cadeauverpakking (€7,95 incl. BTW)
 • HD film van uw vlucht in een Cessna (€20,00 incl. BTW)
 • Co2 compenseren van uw vlucht (€1,49 incl. BTW)

Bestel hier uw arrangement

Duur programma Fly & Glide:

Duur programma circa 2 uur. 

Voorwaarden Fly & Glide:

 • Voor dit arrangement gelden onze algemene voorwaarden en algemene vervoersvoorwaarden